Kan­to­ne­se kip met bi­mi

Rijk aan smaken door de 5 kruidenpoeder, honing en oestersaus. Met lekker knapperige kool.

(236)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Rijk aan smaken door de 5 kruidenpoeder, honing en oestersaus. Met lekker knapperige kool. 4 personen
3 236

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel na met koud water. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de kip in stukken.
  2. Verhit de olie in een wok en voeg de kip, knoflook, 5 kruidenpoeder en honing toe. Bak 5 min. al omscheppend op hoog vuur. Voeg de oestersaus, bimi en kool toe en bak 6 min. mee.
  3. Voeg de mie toe en verwarm nog 2 min. Bestrooi met de noten en serveer.
video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 795 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Kantonese kip met bimi

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kan­to­ne­se kip met bi­mi

1
1
  • 300 g mienestjes
  • 2 tenen knoflook
  • 300 g kipdijfilet

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel na met koud water. Snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de kip in stukken.

2
2
  • 3 el wokolie
  • 2 tl 5-kruidenpoeder
  • ½ el honing

Verhit de olie in een wok en voeg de kip, knoflook, 5 kruidenpoeder en honing toe. Bak 5 min. al omscheppend op hoog vuur.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

3
3
  • 4 el oestersaus
  • 400 g bimi
  • 300 g gesneden witte kool
  • 50 g gezouten cashewnoten

Voeg de oestersaus, bimi en kool toe en bak 6 min. mee. Voeg de mie toe en verwarm nog 2 min. Bestrooi met de noten en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.