Pak­soi met gem­ber en se­sam­noe­dels

Paksoi op z'n oosters: haricots verts, gember, sesam en fijne mie.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Paksoi op z'n oosters: haricots verts, gember, sesam en fijne mie. 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud stromend water. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en prak fijn. Snijd de paksoistelen in de breedte in 3 stukken, snijd het groen fijn. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. Schil en rasp de gember.
  2. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de gember 30 sec. Voeg de paksoistelen, gembersiroop, vissaus, haricots verts en het water toe. Schep om, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven. Voeg het paksoigroen toe en verwarm 1 min. Verhit ondertussen de rest van de olie in de wok en roerbak de noedels 3 min. Verdeel de groenten over de noedels, bestrooi met het sesamzaad en schep het ei erop.
video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Paksoi met gember en sesamnoedels

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pak­soi met gem­ber en se­sam­noe­dels

1
1
  • 300 g fijne mienestjes

Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af onder koud stromend water.

2
2
  • 4 eieren
  • 2 struiken paksoi

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken, pel en prak fijn. Snijd de paksoistelen in de breedte in 3 stukken, snijd het groen fijn.

3
3
  • 150 g haricots verts
  • 3 cm verse gember

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts. Schil en rasp de gember.

4
4
  • 1 el sesamolie
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el vissaus
  • 50 ml kraanwater

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de gember 30 sec. Voeg de paksoistelen, gembersiroop, vissaus, haricots verts en het water toe.

5
5

Schep om, breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat op laag vuur 8 min. stoven. Voeg het paksoigroen toe en verwarm 1 min.

6
6
  • 1 el sesamolie

Verhit ondertussen de olie in de wok en roerbak de noedels 3 min.

7
7
  • 1 el zwart sesamzaad

Verdeel de groenten over de noedels, bestrooi met het sesamzaad en schep het ei erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.