Noe­delsoep met as­per­ges en no­ten

In een handomdraai een Aziatische maaltijdsoep op tafel. Lekker slank en vol bite.

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht In een handomdraai een Aziatische maaltijdsoep op tafel. Lekker slank en vol bite. 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de groene asperges in stukjes van 3 cm. Snijd ook de paddenstoelen in stukjes. Verhit de olie in de wok. Bak de asperges al omscheppend 4 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 2 min. mee.
  2. Schenk de bouillon in de wok en breng aan de kook. Voeg de noedels toe en verwarm nog 3 min.
  3. Breng de soep op smaak met peper, de sojasaus en het limoensap. Schep de soep in kommen en bestrooi met de cashewnoten.

variatietip:

Ook lekker met reepjes omelet in plaats van cashewnoten.

video

As­per­ges schil­len

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 285 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 2.355 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Noedelsoep met asperges en noten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­delsoep met as­per­ges en no­ten

1
1
  • 350 g groene asperges
  • 200 g paddenstoelen voor pasta

Snijd de groene asperges in stukjes van 3 cm. Snijd ook de paddenstoelen in stukjes.

Asperges schillen

Instructievideo

00:45 min.

2
2
  • 2 el roerbakolie

Verhit de olie in een wok. Bak de asperges al omscheppend 4 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak nog 2 min. mee.

3
3
  • 1½ liter groentebouillon
  • 300 g mix & wok noodles

Schenk de bouillon in de wok en breng aan de kook. Voeg de noedels toe en verwarm nog 3 min.

4
4
  • 50 ml sojasaus
  • 3 el limoensap
  • 50 g ongezouten cashewnoten

Breng de soep op smaak met peper, de sojasaus en het limoensap. Schep de soep in kommen en bestrooi met de cashewnoten.

variatietip:

Ook lekker met reepjes omelet in plaats van cashewnoten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.