Groen­ten in Thai­se cur­ry­saus

Curry mét lekker veel groenten, zónder vlees. Dagje vega wordt dagje Aziatisch.

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Curry mét lekker veel groenten, zónder vlees. Dagje vega wordt dagje Aziatisch. 4 personen
2 86

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.Verhit 2 el olie in een wok en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Snipper de uien. Schep de tofu uit de pan. Voeg de rest van de olie toe en fruit de ui 1 min. Roerbak de bloemkool, broccoli en sperziebonen 2 min. mee.
  2. Schep de currypoeder erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten in 6 min. beetgaar. Voeg de tofu toe aan de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry in 4 diepe borden en serveer met de rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 425 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Groenten in Thaise currysaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­ten in Thai­se cur­ry­saus

1
  • 300 g zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 2 el olie
  • 180 g tofu roerbakblokjes fijngekruid
  • 2 uien

Verhit de olie in een wok en bak de tofu 1 min. op hoog vuur. Snipper de uien.

3
  • 1 el olie
  • 350 g bloemkool & broccoli
  • 250 g gebroken sperziebonen

Schep de tofu uit de pan. Doe de olie in de pan en fruit de ui 1 min. Roerbak de bloemkool, broccoli en sperziebonen 2 min. mee.

4
  • 2 tl Thai green curry by Jonnie Boer
  • 400 ml kokosmelk

Schep de currypoeder erdoor. Schenk de kokosmelk erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de groenten in 6 min. beetgaar.

5

Voeg de tofu toe aan de curry en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de curry in diepe borden en serveer met de rijst. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.