Thai­se gar­na­len­cur­ry met to­maat

Pittige garnalencurry die binnen 15 minuten op tafel staat.

(304)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Pittige garnalencurry die binnen 15 minuten op tafel staat. 4 personen
3 304

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst in 8 min. gaar. Snijd ondertussen de tomaat in stukjes en verhit de olie in een wok. Roerbak de champignons 1 min. Voeg de tomaat toe en roerbak 4 min. mee.
  2. Schep de garnalen en currypasta erdoor. Roerbak 1 min. Schenk de kokosmelk in de wok en verwarm de garnalencurry nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Snijd de koriander grof. Verdeel de rijst over de borden. Schep de garnalencurry erop en bestrooi met de koriander.

bereidingstip:

Houd je van lekker pittig? Voeg dan 1 el currypasta extra toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 715 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Thaise garnalencurry met tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se gar­na­len­cur­ry met to­maat

1
1
  • 300 g snelkookrijst
  • 500 g tomaten
  • 2 el zonnebloemolie

Kook de rijst in 8 min. gaar. Snijd ondertussen de tomaat in stukjes en verhit de olie in een wok.

2
2
  • 200 g gesneden kastanjechampignons
  • 360 g knoflookgarnalen voor de wok
  • 1 el red curry paste

Roerbak de champignons 1 min. Voeg de tomaat toe en roerbak 4 min. mee. Schep de garnalen en currypasta erdoor. Roerbak 1 min.

3
3
  • 200 ml kokosmelk

Schenk de kokosmelk in de wok en verwarm de garnalencurry nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof. Verdeel de rijst over de borden. Schep de garnalencurry erop en bestrooi met de koriander.

bereidingstip:

Houd je van lekker pittig? Voeg dan 1 el currypasta extra toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.