Pit­ti­ge wok­rijst met zalm

Lekker oosters: zalm met rijst en veel groenten.

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Lekker oosters: zalm met rijst en veel groenten. 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.
  2. Verhit de helft van de olie in een wok. Bak de ui 1 min. Voeg de paprika en paksoi toe en bak de groenten in 4 min. knapperig gaar.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Besprenkel de zalm met 2 tl pepersaus en eventueel zout. Bak de filets in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé.
  4. Schep de rijst door de groenten en bak 1 min. op hoog vuur mee. Breng de rijst op smaak met de rest van de pepersaus en de munt en schep op de borden. Leg de zalm erbij.

combinatietip:

Lekker met avocado-rucolasalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige wokrijst met zalm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge wok­rijst met zalm

1
1
  • 300 g pandanrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 rode uien
  • 1 gele paprika

Snijd ondertussen de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g gesneden paksoi

Verhit de olie in een wok. Bak de ui 1 min. Voeg de paprika en paksoi toe en bak de groenten in 4 min. knapperig gaar.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g zalmfilet
  • 2 tl green peppersauce

Verhit de olie in een koekenpan. Besprenkel de zalm met de pepersaus en eventueel zout.

5
5

Bak de filets in 2 min. per kant bruin en vanbinnen rosé. Schep de rijst door de groenten en bak 1 min. op hoog vuur mee.

6
6
  • 3 takjes munt
  • 4 tl green peppersauce

Snijd de blaadjes van de munt in reepjes. Breng de rijst op smaak met de pepersaus en munt en schep op de borden. Leg de zalm erbij.

combinatietip:

Lekker met avocado-rucolasalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.