Ra­chel Khoo's pad el­zas

Kool en wortel geven het gerecht een knapperige bite, spekblokjes zorgen voor een zoute smaak en mierikskwortel voegt pit toe.

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kool en wortel geven het gerecht een knapperige bite, spekblokjes zorgen voor een zoute smaak en mierikskwortel voegt pit toe. 4 personen
2 30

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer de honing, azijn en zout naar smaak door elkaar en zet het mengsel apart.
  2. Schil de wortels en snijd in dunne staafjes. Verwijder de harde kern van de rodekool en schaaf hem. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren. Pel de sjalotten en knoflook, snijd de sjalotten in dunne ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes, houd het witte en het groene deel gescheiden. Rasp de verse mierikswortel.
  3. Breng een grote pan water aan de kook en kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en bewaar een beetje kookvocht.
  4. Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de spekreepjes, wortels, kool, champignons en noodles toe en roerbak alles 2 minuten. Voeg de sjalotjes, knoflook en het witte deel van de lente-uitjes toe. Bak alle ingrediënten nog 2 minuten en voeg dan de honingsaus en een paar eetlepels noodleskookvocht toe. Zet het vuur uit en meng de mierikswortel erdoor. Serveer het gerecht direct en bestrooi met het groene deel van de lente-ui.

variatietip:

In plaats van Elzasser platte noodles kun je ook mienestjes gebruiken.

variatietip:

In plaats van verse mierikswortel kun je ook 1 el geraspte mierikswortel uit een potje gebruiken. Dit is sterker van smaak.

Tip:

Bron: Mijn Franse keuken, Rachel Khoo

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.725 mg
  • vezels 17 g
Tags
Ook te zien in

Rachel Khoo's pad elzas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­chel Khoo's pad el­zas

1
1
  • 4 el vloeibare honing
  • 6 el wittewijnazijn
  • 1 mespunt zout

Roer de honing, azijn en zout naar smaak door elkaar en zet het mengsel apart.

2
2
  • 2 wortels
  • ¼ rodekool
  • 200 g kastanjechampignons

Schil de wortels en snijd in dunne staafjes. Verwijder de harde kern van de rodekool en schaaf hem. Veeg de champignons schoon en snijd in vieren.

3
3
  • 4 sjalotten
  • 4 tenen knoflook

Pel de sjalotten en knoflook, snijd de sjalotten in dunne ringen en hak de knoflook fijn.

4
4
  • 2 lente-uitjes
  • 2 el mierikswortel

Snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes, houd het witte en het groene deel gescheiden. Rasp de verse mierikswortel.

5
5
  • 300 g Elzasser platte noodles of platte eiernoodles

Breng een grote pan water aan de kook en kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en bewaar een beetje kookvocht.

6
6
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g gerookte lardons (spekreepjes)

Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de spekreepjes, wortels, kool, champignons en noodles toe en roerbak alles 2 minuten.

7
7

Voeg de sjalotjes, knoflook en het witte deel van de lente-uitjes toe. Bak alle ingrediënten nog 2 minuten en voeg dan de honingsaus en een paar eetlepels noodleskookvocht toe.

8
8

Zet het vuur uit en meng de mierikswortel erdoor. Serveer het gerecht direct en bestrooi met het groene deel van de lente-ui.

variatietip:

In plaats van Elzasser platte noodles kun je ook mienestjes gebruiken.

variatietip:

In plaats van verse mierikswortel kun je ook 1 el geraspte mierikswortel uit een potje gebruiken. Dit is sterker van smaak.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.