Rijst­pan­nen­koek­jes met ko­kos & man­go

Deze week eten we rijst. Hopen dat er wat overblijft, want dan hebben we zaterdagochtend een excuus voor deze pannenkoekjes.

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Deze week eten we rijst. Hopen dat er wat overblijft, want dan hebben we zaterdagochtend een excuus voor deze pannenkoekjes. 12 stuks
3 58

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het bakmeel, zout en ei in een kom en voeg al kloppend met een garde de melk toe. Voeg de rijst, het kokos en de mangostukjes toe.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en schep hierin 3 juslepels beslag voor 3 pannenkoekjes. Bak 1 min. Keer ze om met een spatel, druk licht aan en bak nog 1 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Herhaal nog 3 keer met de rest van de olie en het beslag, zodat je in totaal 12 pannenkoekjes bakt. Serveer ze met de rietsuiker.

variatietip:

Je kunt de mango ook vervangen door blauwe bessen uit de diepvries.

Tip:

Het zoete van het kokos en de typisch tropische mangosmaak zijn een gouden combinatie. Op ah.nl/allerhande vind je nog veel meer recepten met dit duo, zoals mango-kokostaart en kokos-mangosalade.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 75 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Rijstpannenkoekjes met kokos & mango

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst­pan­nen­koek­jes met ko­kos & man­go

1
1
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • ¼ tl zout
  • 1 ei
  • 250 ml volle melk
  • 75 g gekookte witte rijst
  • 25 g gemalen kokos
  • 250 g mangostukjes

Doe het bakmeel, zout en ei in een kom en voeg al kloppend met een garde de melk toe. Voeg de rijst, het kokos en de mangostukjes toe.

2
2
  • ½ el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en schep hierin 3 juslepels beslag voor 3 pannenkoekjes.

3
3

Bak 1 min. Keer ze om met een spatel, druk licht aan en bak nog 1 min. Neem met een schuimspaan uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

4
4
  • 1 rietsuiker

Herhaal nog 3 keer met de rest van de olie en het beslag, zodat je in totaal 12 pannenkoekjes bakt. Serveer ze met de rietsuiker.

variatietip:

Je kunt de mango ook vervangen door blauwe bessen uit de diepvries.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.