Viet­na­me­se sa­la­de met gar­na­len

Blijf in Aziatische sferen, ook bij de lunch. Weer eens wat anders dan die boterham met kaas.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch lunch Blijf in Aziatische sferen, ook bij de lunch. Weer eens wat anders dan die boterham met kaas. 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de peen julienne in een kom. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit, snijd in reepjes en voeg toe aan de peen. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap door het wortelmengsel.
  2. Doe de sesamolie in een kom en pers de knoflook erboven. Schil de gember en rasp deze erboven. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn, voeg toe aan de olie en schep om. Verhit een wok. Voeg het sesamoliemengsel en de garnalen toe. Roerbak in 3 min. gaar. Voeg de sojasaus toe en neem van het vuur.
  3. Haal de blaadjes romainesla los van de kropjes en leg ze op een grote schaal. Hak de pinda's grof. Schep de garnalen door de wortel-mangosalade en schep de salade in de slablaadjes. Bestrooi met de pinda's
video

Man­go snij­den

Instructievideo - 01:02 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.140 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Vietnamese salade met garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Viet­na­me­se sa­la­de met gar­na­len

1
1
  • 150 g peen julienne
  • 1 eetrijpe mango

Doe de peen julienne in een kom. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit, snijd in reepjes en voeg toe aan de peen.

Mango snijden

Instructievideo

01:02 min.

2
2
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap door het wortelmengsel.

Tip: Sneller dan raspen? Snijd de gember in stukjes die in de knoflookpers passen en knijp uit zoals een knoflookteen.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 2 el sesamolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember

Doe de sesamolie in een kom, pers de knoflook erboven. Schil de gember en rasp deze erboven.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

5
5

Snijd het vruchtvlees fijn, voeg toe aan de olie en schep om.

6
6
  • 250 g rauwe & gepelde garnalen
  • 2 el sojasaus

Verhit een wok. Voeg het sesamoliemengsel en de garnalen toe. Roerbak in 3 min. gaar. Voeg de sojasaus toe en neem van het vuur.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

7
7
  • 2 kropjes babyromainesla
  • 50 g gezouten pinda's

Haal de blaadjes romainesla los van de kropjes en leg ze op een grote schaal. Hak de pinda's grof.

8
8

Schep de garnalen door de wortel-mangosalade en schep de salade in de slablaadjes. Bestrooi met de pinda's.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.