Foe­yong­hai

Echte klassieker uit de Chinese keuken; gebakken omelet met zoetzure tomatensaus.

(59)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Echte klassieker uit de Chinese keuken; gebakken omelet met zoetzure tomatensaus. 4 personen
2 59

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of blender. Verhit 1 el olie in een pan. Voeg de tomaten en gembersiroop toe. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Prik een paar gaatjes in het zakje van de doperwten en verwarm 3 min. op vol vermogen in de magnetron.
  3. Klop de eieren los met peper en eventueel zout en roer de doperwten erdoor. Verhit de rest van de olie in 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel het ei over de pannen.
  4. Laat op laag vuur in 10 min. stollen. Til af en toe de zijkanten op en houd de pan schuin, zodat nieuw eimengsel op de bodem van de pan komt. Klap de omelet dubbel en laat eventueel nog een paar minuten met de deksel op de pan garen.
  5. Roer het aardappelzetmeel glad met 1 el water. Voeg toe aan de tomatensaus en laat nog 2 min. zachtjes doorkoken.
  6. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Serveer de omeletten met de saus erover en de rijst erbij. Bon appétit!

variatietip:

Voeg voor een niet-vegetarische variant 125 g jumbogarnalen toe aan het eimengsel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Foeyonghai

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Foe­yong­hai

1
  • 500 g trostomaten

Snijd de tomaten in stukken en pureer ze in de keukenmachine of blender.

2
  • 1 el wokolie
  • 3 el gembersiroop

Verhit de olie in een pan. Voeg de tomaten en gembersiroop toe. Laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
  • 200 g verse doperwten

Prik een paar gaatjes in het zakje van de doperwten en verwarm 3 min. op vol vermogen in de magnetron.

4
  • 8 eieren

Klop de eieren los met peper en eventueel zout en roer de doperwten erdoor.

Tip: Voeg voor een niet-vegetarische variant 125 g jumbogarnalen toe aan het eimengsel.

5
  • 3 el wokolie

Verhit de olie in 2 grote koekenpannen met antiaanbaklaag. Verdeel het ei over de pannen.

6

Laat op laag vuur in 10 min. stollen. Til af en toe de zijkanten op en houd de pan schuin, zodat nieuw eimengsel op de bodem van de pan komt.

7

Klap de omelet dubbel en laat eventueel nog een paar minuten met de deksel op de pan garen.

8
  • 2 tl aardappelzetmeel
  • 1 el kraanwater

Roer het aardappelzetmeel glad met 1 el water. Voeg toe aan de tomatensaus en laat nog 2 min. zachtjes doorkoken.

9
  • 400 g basmatirijst

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

10

Serveer de omeletten met de saus erover en de rijst erbij. Bon appétit!

variatietip:

Voeg voor een niet-vegetarische variant 125 g jumbogarnalen toe aan het eimengsel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.