Hol­land­se maal­tijd­sa­la­de met ma­kreel

Deze 15 minuten salade met lekker veel ingrediënten is een voorproefje van het voorjaar.

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Deze 15 minuten salade met lekker veel ingrediënten is een voorproefje van het voorjaar. 4 personen
3 132

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in parten.
  2. Verwijder ondertussen het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes. Klop de dijonnaise glad met het water en peper. Snijd de bosui in schuine ringetjes.
  3. Verdeel de botersla over de borden. Verdeel de rauwkost, krieltjes, partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla. Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tuinkers.

variatietip:

Vervang voor de variatie de makreel door in blokjes gesneden Friese nagelkaas en de bosui door Amsterdamse uitjes.

Tip:

Vette vis, zoals makreel (maar ook zalm, haring en forel), bevat onverzadigde vetten, vitamine B12 en D.

video

Ge­rook­te ma­kreel schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:59 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 630 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse maaltijdsalade met makreel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se maal­tijd­sa­la­de met ma­kreel

1
1
  • 750 g krieltjes

Halveer de krieltjes. Kook ze in water met zout in 8 min. gaar.

2
2
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Pel ze en snijd in parten.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

3
3
  • 250 g gerookte makreelfilet

Verwijder ondertussen het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes.

Gerookte makreel schoonmaken

Instructievideo

00:59 min.

4
4
  • 3 el dijonnaise
  • 1 el kraanwater
  • 1 bosuitje

Klop de dijonnaise glad met het water en peper. Snijd de bosui in schuine ringetjes.

5
5
  • 200 g botersla
  • 150 g Hollandse rauwkost

Verdeel de botersla over de borden. Verdeel de rauwkost, krieltjes, partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla.

6
6
  • 1 bakje tuinkers

Besprenkel met de dressing en bestrooi met de tuinkers.

variatietip:

Vervang voor de variatie de makreel door in blokjes gesneden Friese nagelkaas en de bosui door Amsterdamse uitjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.