Kips­ho­ar­ma met pa­pri­ka-ra­dijs­sa­la­de

Broodje shoarma nieuwe stijl: met babyromainesla en verse kruiden.

(171)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
midden-oosters hoofdgerecht Broodje shoarma nieuwe stijl: met babyromainesla en verse kruiden. 4 personen
3 171

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1/4 van de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 7 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Snijd ondertussen de sjalotten in flinterdunne ringen. Snijd de sla in reepjes van 1 cm. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes. Was de radijs en snijd in plakjes.
  2. Halveer de paprika, verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm. Snijd de peterselie grof. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de dressing met de rest van de olie en vervolgens met de groenten en peterselie. Schep de salade in een diepe schaal. Verdeel de shoarma erover en serveer de broodjes erbij.

combinatietip:

Lekker met Griekse yoghurt, dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.140 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Kipshoarma met paprika-radijssalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kips­ho­ar­ma met pa­pri­ka-ra­dijs­sa­la­de

1
1
  • 1 el milde olijfolie
  • 400 g kipdijfiletreepjes shoarma

Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 7 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 2 kropjes babyromainesla

Snijd ondertussen de sjalotten in flinterdunne ringen. Snijd de sla in reepjes van 1 cm.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 komkommer
  • 1 bosje radijs

Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes. Was de radijs en snijd in plakjes.

4
4
  • 1 groene paprika
  • 15 g platte peterselie

Halveer de paprika, verwijder met een scherp mes de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes van 2 cm. Snijd de peterselie grof.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

5
5
  • 8 pitabroodjes
  • 4 el sladressing naturel
  • 3 el milde olijfolie

Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de dressing met de olie en vervolgens met de groenten en peterselie.

6
6

Schep de salade in een diepe schaal. Verdeel de shoarma erover en serveer de broodjes erbij.

combinatietip:

Lekker met Griekse yoghurt, dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.