Ra­dijs­sa­la­de met zwart se­sam­zaad

Het Hollandse radijsje houdt zich goed staande in deze Aziatische salade met zwart sesamzaad.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Het Hollandse radijsje houdt zich goed staande in deze Aziatische salade met zwart sesamzaad. 4 personen
4 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de radijs en bosui met behulp van de keukenmachine (of een scherp mes) in plakjes. Verdeel met de bladsla over een grote schaal. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 2 min. Laat iets afkoelen op een bord.
  2. Schil en rasp ondertussen de gember en meng in een kom met de olie, azijn, suiker, peper en het zout. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met het sesamzaad.

bewaartip:

Je kunt radijs zonder loof in een vochtige doek 3 dagen in de koelkastlade bewaren.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 85 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Radijssalade met zwart sesamzaad

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­dijs­sa­la­de met zwart se­sam­zaad

1
1
  • 2 bossen radijsjes
  • 3 bosuitjes
  • 80 g jonge bladsla met babyspinazie

Snijd de radijs en bosui met behulp van de keukenmachine (of een scherp mes) in plakjes. Verdeel met de bladsla over een grote schaal.

2
2
  • 1 el zwart sesamzaad

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad 2 min. Laat iets afkoelen op een bord.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 2 cm verse gember
  • 2 el rijstolie
  • 1 el rijstazijn
  • 1 tl suiker
  • ½ tl witte peper
  • ½ tl zout

Schil en rasp ondertussen de gember en meng in een kom met de olie, azijn, suiker, peper en het zout.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4

Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met het sesamzaad.

bewaartip:

Je kunt radijs zonder loof in een vochtige doek 3 dagen in de koelkastlade bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.