Kip­pen­vleu­gels met 5 krui­den­poe­der

Heerlijk gekruid met een Chinees mengsel van steranijs, peper, kaneel, venkelzaad en kruidnagel.

  • bijgerecht
  • 4 personen
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht Heerlijk gekruid met een Chinees mengsel van steranijs, peper, kaneel, venkelzaad en kruidnagel. 4 personen
3 39

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een kom de 5 kruidenpoeder met de sojasaus, honing, 3 el olie en eventueel zout. Kneus 3 tenen knoflook met het lemmet van een mes en voeg toe. Schep de kippenvleugels erdoor.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kip met de marinade erover. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer elke 10 min. Kook ondertussen de sugarsnaps 3 min. in water met zout. Giet af en spoel koud onder stromend water.
  3. Snijd ondertussen de koriander en de rest van de knoflook zeer fijn en doe in een kom. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil de vrucht. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg toe. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap met de rest van de olie toe aan de avocadosalsa. Snijd de sugarsnaps in stukjes en schep door de salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer bij de kippenvleugels.

Tip:

5 kruidenpoeder is een Chinees mengsel dat bestaat uit steranijs, zwarte peper, kaneel, venkelzaad en kruidnagel.

video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.

Kippenvleugels met 5 kruidenpoeder

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­pen­vleu­gels met 5 krui­den­poe­der

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 3 tenen knoflook
  • 3 tl 5-kruidenpoeder
  • 6 el Japanse sojasaus
  • 2 el honing
  • 3 el rijstolie
  • 1½ kg kippenvleugels

Kneus de tenen knoflook met het lemmet van een mes en doe in een kom. Voeg de 5 kruidenpoeder met de sojasaus, honing, olie en eventueel zout toe en schep door de kip.

3
3

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de kip met de marinade erover. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer elke 10 min.

4
4
  • 100 g sugarsnaps

Kook ondertussen de sugarsnaps 3 min. in water met zout. Giet af en spoel koud onder stromend water.

5
5
  • 15 g koriander
  • 1 teen knoflook

Snijd ondertussen de koriander en de knoflook zeer fijn en doe in een kom.

6
6
  • 1 eetrijpe avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil de vrucht. Snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg toe.

7
7
  • 1 limoen
  • 2 el rijstolie

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp en sap met de olie toe aan de avocadosalsa.

8
8

Snijd de sugarsnaps in stukjes en schep door de salsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout en serveer bij de kippenvleugels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.