Zoet­zuur var­kens­vlees met bos­ui

Knapperige groenten, mals vlees en zoete ananas. Uit de wok in 10 minuten op tafel!

(241)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Knapperige groenten, mals vlees en zoete ananas. Uit de wok in 10 minuten op tafel! 4 personen
3 241

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de varkenshaas in plakjes en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes. Verhit de olie in een wok en voeg het vlees, de siroop, het limoensap, de knoflook en zout toe. Roerbak 2 min. Neem met een schuimspaan uit de pan.
  2. Doe de sugarsnaps en de rest van de siroop en het limoensap in de wok en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg de tomaten, ananas en varkenshaas toe en roerbak nog 2 min.
  3. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Schep de bosui door de varkenshaas en serveer met de rijst. Bon appétit!

bereidingstip:

Als je van lekker pittig houdt, voeg dan bij stap 2 samen met de tomaten een rode peper in ringetjes toe.

variatietip:

Je kunt het varkensvlees eens vervangen door kipfilet of gamba’s.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Zoetzuur varkensvlees met bosui

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet­zuur var­kens­vlees met bos­ui

1
  • 300 g varkenshaas
  • 2 tenen knoflook
  • 3 bosuitjes

Snijd de varkenshaas in plakjes en snijd de knoflook fijn. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes.

2
  • 2 el wokolie
  • 1 el gembersiroop
  • 1 el limoensap

Verhit de olie in een wok en voeg het vlees, de siroop, het limoensap, de knoflook en zout toe. Roerbak 2 min. Neem met een schuimspaan uit de pan.

3
  • 200 g sugarsnaps
  • 2 el gembersiroop
  • 2 el limoensap

Doe de sugarsnaps en de rest van de siroop en het limoensap in de wok en roerbak 4 min. op hoog vuur.

4
  • 250 g cherrytomaten
  • 250 g verse ananasstukjes

Voeg de tomaten, ananas en varkenshaas toe en roerbak nog 2 min.

5
  • 300 g 1 minuut basmatirijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Schep de bosui door de varkenshaas en serveer met de rijst. Bon appétit!

bereidingstip:

Als je van lekker pittig houdt, voeg dan bij stap 2 samen met de tomaten een rode peper in ringetjes toe.

variatietip:

Je kunt het varkensvlees eens vervangen door kipfilet of gamba’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.