Thai­se bief­cur­ry met au­ber­gi­ne

De biefstuk blijft heerlijk mals doordat je hem stooft in de curry.

(167)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht De biefstuk blijft heerlijk mals doordat je hem stooft in de curry. 4 personen
3 167

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui grof. Snijd de aubergine in stukken en verdeel het vlees in gelijke puntjes.
  2. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Bak de aubergine 2 min. mee. Schep de currypasta erdoor en bak 1 min. tot het aroma vrijkomt. Schep de biefstukpuntjes erdoor en bak nog 1 min. Schenk de coconutcream erbij en stoof de curry in 6 min. gaar. Voeg na 1 min. de tomaten toe.
  3. Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in kommen of diepe borden en verdeel er de biefcurry over.

variatietip:

Vervang voor een goedkopere curry de biefstukpuntjes door kipfiletblokjes.

combinatietip:

Serveer de curry met 1 in partjes gesneden limoen.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 690 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 915 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Thaise biefcurry met aubergine

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se bief­cur­ry met au­ber­gi­ne

1
1
  • 2 rode uien
  • 1 aubergine
  • 300 g biefstukpuntjes

Snipper de ui grof. Snijd de aubergine in stukken en verdeel het vlees in gelijke puntjes.

2
2
  • 2 el olie
  • 70 g massaman curry paste

Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 min. Bak de aubergine 2 min. mee. Schep de currypasta erdoor en bak 1 min. tot het aroma vrijkomt.

3
3

Schep de biefstukpuntjes erdoor en bak nog 1 min.

4
4
  • 330 ml coconut cream
  • 250 g cherrytomaten

Schenk de coconutcream erbij en stoof de curry in 6 min. gaar. Voeg na 1 min. de tomaten toe.

5
5
  • 800 g koelverse pandanrijst

Verwarm de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Schep de rijst in kommen of diepe borden en verdeel er de biefcurry over.

variatietip:

Vervang voor een goedkopere curry de biefstukpuntjes door kipfiletblokjes.

combinatietip:

Serveer de curry met 1 in partjes gesneden limoen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.