Sam­bal­boon­tjes met wok­blok­jes

Snel Aziatisch gerecht zonder vlees. Met gekruide oosterse wokblokjes.

(24)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Snel Aziatisch gerecht zonder vlees. Met gekruide oosterse wokblokjes. 4 personen
3 24

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Voeg de boontjes toe en bak 4 min. al omscheppend. Voeg de sambal en ketjap toe en smoor de boontjes in nog 10 min. afgedekt beetjgaar.
  2. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de wokblokjes 3 min. Verdeel de mie over de borden. Schep de sambalboontjes en wokblokjes erover. Bestrooi met de uitjes.

variatietip:

Voeg voor zoetere boontjes tegelijk met de sambal 1 el honing of gembersiroop toe.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.415 mg
  • vezels 11 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Sambalboontjes met wokblokjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sam­bal­boon­tjes met wok­blok­jes

1
1
  • 2 uien
  • 2 el arachideolie
  • 500 g gebroken sperziebonen

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Voeg de boontjes toe en bak 4 min. al omscheppend.

2
2
  • 1 el sambal oelek
  • 50 ml ketjap manis

Voeg de sambal en ketjap toe en smoor de boontjes in nog 10 min. afgedekt beetgaar.

3
3
  • 300 g mienestjes
  • 2 el arachideolie
  • 350 g oosterse wokblokjes

Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de wokblokjes 3 min.

4
4
  • 25 g gebakken uitjes

Verdeel de mie over de borden. Schep de sambalboontjes en wokblokjes erover. Bestrooi met de uitjes.

variatietip:

Voeg voor zoetere boontjes tegelijk met de sambal 1 el honing of gembersiroop toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.