Soep met tor­tel­li­ni & crou­tons

Extra bijzonder aan deze soep zijn de zelfgemaakte croutons.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Extra bijzonder aan deze soep zijn de zelfgemaakte croutons. 4 personen
2 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor. Kook de tortellini 10 min. in ruim water. Verhit de olie in een wok. Roerbak de roerbakmix 4 min. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
  2. Snijd de ciabatta in sneetjes. Bestrijk de sneetjes ciabatta met de pesto en ricotta en halveer ze. Maal er wat peper over en leg op de bakplaat. Zet de croutons ca. 5 min. onder de hete grill. Giet de tortellini af en voeg toe aan de soep. Breng op smaak met peper.
  3. Schep de soep in 4 kommen of diepe borden. Leg in elke kom of op elk bord een paar croutons. Serveer de rest van de croutons er apart bij.

serveertip:

Extra Italiaans: wat blaadjes basilicum in de soep.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 84 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 2.320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Soep met tortellini & croutons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Soep met tor­tel­li­ni & crou­tons

1
1
  • 250 g tortellini ai formaggi

Verwarm de ovengrill voor. Kook de tortellini 10 min. in ruim water.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 600 g Italiaanse roerbakmix
  • 1½ liter groentebouillon

Verhit de olie in een wok. Roerbak de roerbakmix 4 min. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.

3
3
  • 1 ciabatta
  • 90 g pesto rosso
  • 125 g ricotta

Snijd de ciabatta in sneetjes. Bestrijk de sneetjes ciabatta met de pesto en ricotta en halveer ze. Maal er wat peper over en leg op de bakplaat.

4
4

Zet de croutons ca. 5 min. onder de hete grill. Giet de tortellini af en voeg toe aan de soep. Breng op smaak met peper.

5
5

Schep de soep in kommen of diepe borden. Leg in elke kom of op elk bord een paar croutons. Serveer de rest van de croutons er apart bij.

serveertip:

Extra Italiaans: wat blaadjes basilicum in de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.