Roer­bak van lams­oren, ha­ri­cots verts en ap­pel

Veganistisch uit de wok: bijzonder met groenten en fruit.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht Veganistisch uit de wok: bijzonder met groenten en fruit. 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de boontjes schoon en kook ze in 3 min. beetgaar. Spoel af met koud water. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin.
  2. Was de appel en snijd ongeschild n kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in plakjes 0,5 cm. Besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in de wok en roerbak de knoflook, haricots verts en de appel 2 min. Voeg de lamsoren toe en roerbak nog 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met pijnboompitten en serveer direct.

variatietip:

Vervang de lamsoren door bladspinazie.

serveertip:

Dit bijgerecht is lekker bij gebakken vis, maar is ook zeer geschikt om als lunchgerecht te eten met bijvoorbeeld gebakken gamba's en veldsla.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Roerbak van lamsoren, haricots verts en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer­bak van lams­oren, ha­ri­cots verts en ap­pel

1
1
  • 150 g haricots verts

Maak de boontjes schoon en kook ze in 3 min. beetgaar. Spoel af met koud water.

2
2
  • 40 g pijnboompitten

Rooster ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin.

3
3
  • 1 appel

Was de appel en snijd ongeschild in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in plakjes 0,5 cm.

4
4
  • 1 teen knoflook
  • 1 el citroensap

Besprenkel met citroensap om bruin worden te voorkomen. Hak de knoflook fijn.

5
5
  • 300 g lamsoren
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in de wok en roerbak de knoflook, haricots verts en de appel 2 min. Voeg de lamsoren toe en roerbak nog 3 min. mee.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met pijnboompitten en serveer direct.

variatietip:

Vervang de lamsoren door bladspinazie.

serveertip:

Dit bijgerecht is lekker bij gebakken vis, maar is ook zeer geschikt om als lunchgerecht te eten met bijvoorbeeld gebakken gamba's en veldsla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.