An­to­nio Car­luc­cio’s pas­ta en dop­erw­ten

Dé perfecte pasta die ook nog eens razendsnel op tafel staat.

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dé perfecte pasta die ook nog eens razendsnel op tafel staat. 4 personen
2 155

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de spaghetti in delen in stukjes van ca. 5 cm. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar.
  2. Snijd de pancetta en bosuien fijn en plet de knoflook. Snijd de bleekselderij in boogjes.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, pancetta, bosui en bleekselderij 5 min. Voeg de erwten toe en laat ze zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af, vang een deel van het kookvocht op en doe bij de erwten. Voeg de pasta ook toe. Laat de pan 2 min. op laag vuur staan. Voeg de pasta toe. Laat de pan 2 min. op laag vuur staan zodat de smaken zich kunnen mengen.
  4. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de pasta ermee. Besprenkel met de extra vergine olijfolie.

Tip:

Bron: Mijn beste Italiaanse recepten, Antonio Carluccio

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 990 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Antonio Carluccio’s pasta en doperwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­to­nio Car­luc­cio’s pas­ta en dop­erw­ten

1
  • 400 g spaghetti

Breek de spaghetti in delen in stukjes van ca. 5 cm. Kook de spaghetti in water met zout beetgaar.

2
  • 100 g pancetta
  • 2 bosjes bosuien
  • 1 teen knoflook

Snijd de pancetta en bosuien fijn en plet de knoflook.

3
  • 1 stengel bleekselderij

Snijd de bleekselderij in boogjes.

4
  • 6 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, pancetta, bosui en bleekselderij 5 min.

5
  • 700 g doperwten extra fijn

Voeg de erwten toe en laat ze zachtjes gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

6

Giet de pasta af, vang een deel van het kookvocht op en doe bij de erwten. Voeg de pasta ook toe. Laat de pan 2 min. op laag vuur staan.

7
  • 20 g platte peterselie
  • 2 el extra vergine olijfolie

Snijd de peterselie fijn en bestrooi de pasta ermee. Besprenkel met de extra vergine olijfolie. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.