An­to­nio Car­luc­cio’s ge­vul­de to­ma­ten uit de oven

Munt en ansjovis maken van dit bijgerecht een feest.

(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Munt en ansjovis maken van dit bijgerecht een feest. 4 personen
2 90

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de oven tot 180 °C. Kook de rijst 7 min. in kokend water met zout, giet hem af en laat hem afkoelen. Hak ondertussen de munt grof. Laat de ansjovis uitlekken en hak fijn. Pel de knoflook en hak ragfijn.
  2. Snijd aan de kant van het kroontje een kapje van de tomaten en gebruik dit als dekseltje. Schep de kern en het sap uit de tomaten. Doe de kern en het sap bij de rijst in een kom. Meng er de munt, ansjovis, knoflook, olijfolie en zout en peper door. Schep de vulling in de tomaten en zet de kapjes erop. Zet ze circa 25 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte. Serveer ze gegarneerd met munt. Bon appétit!

Tip:

Bron: Mijn beste Italiaanse recepten, Antonio Carluccio

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 185 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Antonio Carluccio’s gevulde tomaten uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­to­nio Car­luc­cio’s ge­vul­de to­ma­ten uit de oven

1

Verhit de oven tot 180 °C.

2
  • 60 g risottorijst

Kook de rijst 7 min. in kokend water met zout, giet hem af en laat hem afkoelen.

3
  • 2 takjes verse munt
  • 8 ansjovisfilets in olie
  • 1 teen knoflook

Hak ondertussen de munt grof. Laat de ansjovis uitlekken en hak fijn. Pel de knoflook en hak ragfijn.

4
  • 4 vleestomaten

Snijd aan de kant van het kroontje een kapje van de tomaten en gebruik dit als dekseltje. Schep de kern en het sap uit de tomaten.

5
  • 4 el olijfolie

Doe de kern en het sap bij de rijst in een kom. Meng er de munt, ansjovis, knoflook, olijfolie en zout en peper door.

6

Schep de vulling in de tomaten en zet de kapjes erop. Zet ze circa 25 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte.

Tip: Zet ze in de oven tot het vel is verschrompeld en de tomaten en rijst gaar zijn.

7
  • 1 takje verse munt

Serveer ze gegarneerd met de blaadjes van de munt. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.