An­to­nio Car­luc­cio's ri­sot­to met voor­jaars­groen­ten

Extra smeuïg door de geraspte Parmezaanse kaas.

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Extra smeuïg door de geraspte Parmezaanse kaas. 4 personen
3 80

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pel en snijd de ui fijn. Rasp de wortelen en snijd in fijne blokjes. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd in fijne blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Snijd de artisjokharten in fijne blokjes.
  2. Zet de pan bouillon op laag vuur. Smelt de helft van de boter in een grote pan en smoor de ui glazig. Smoor wortel en bleekselderij 5 min. mee en voeg doperwtjes, sperziebonen en artisjok toe. Roer kort op laag vuur, schep de rijst erdoor tot de korrels rondom vet zijn. Doe er steeds een soepopscheplepel bouillon bij, laat elke portie door de rijst opnemen voor je weer een schep toevoegt. Doe er na 15 min. de asperges bij. Blijf ca. 20 min. bouillon toevoegen en roeren tot de rijst beetgaar is.
  3. Neem de pan van het vuur en voeg peper en eventueel zout toe. Roer de rest van de boter en de parmezaan erdoor en serveer de risotto heet.

Tip:

Bron: Mijn beste Italiaanse recepten, Antonio Carluccio

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 88 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 2.205 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Antonio Carluccio's risotto met voorjaarsgroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

An­to­nio Car­luc­cio's ri­sot­to met voor­jaars­groen­ten

1
1
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 wortels
  • 1 ui

Pel en snijd de ui fijn. Rasp de wortelen en snijd in fijne blokjes. Maak de stengels bleekselderij schoon en snijd in fijne blokjes.

2
2
  • 2 artisjokharten
  • 100 g sperziebonen

Maak de sperziebonen schoon en snijd in stukjes. Snijd de artisjokharten in fijne blokjes.

3
3
  • 2 liter groentebouillon (van tablet)
  • 50 g boter

Zet de pan bouillon op laag vuur. Smelt de boter in een grote pan en smoor de ui glazig.

4
4
  • 50 g verse doperwten

Smoor wortel en bleekselderij 5 min. mee en voeg doperwtjes, sperziebonen en artisjok toe.

5
5
  • 400 g risottorijst

Roer kort op laag vuur, schep de rijst erdoor tot de korrels rondom vet zijn.

6
6

Doe er steeds een soepopscheplepel bouillon bij, laat elke portie door de rijst opnemen voor je weer een schep toevoegt.

7
7
  • 12 groene aspergetips

Doe er na 15 min. de asperges bij. Blijf ca. 20 min. bouillon toevoegen en roeren tot de rijst beetgaar is.

8
8

Neem de pan van het vuur en voeg peper en eventueel zout toe.

9
9
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 50 g boter

Roer de rest van de boter en de parmezaan erdoor en serveer de risotto heet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.