Piz­za met sau­cijs

(127)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 127

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 240 ºC. Snijd de ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de uienringen 2 min. Verwijder het vel van de saucijs en voeg het vlees toe. Bak in 2 min. rul.
  2. Halveer het brood in de lengte en leg de helften elk op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven. Halveer de cherrytomaten en snijd de mozzarella in plakjes. Bestrijk het brood met de tomatensaus. Verdeel er het saucijsmengsel, de mozzarella en tomaten over. Bestrooi met peper.
  3. Bak de pizza’s boven elkaar ca. 8 min. in de oven tot het brood krokant is en de kaas begint te smelten. Verwissel de pizza’s na 4 min. van plaats. Verdeel de rucola erover. Besprenkel de pizza’s eventueel met extra vierge olijfolie.

variatietip:

Liever vegetarisch? Gebruik dan vegetarische braadworst. Snijd de worst in plakjes en bak 2 min. met de uienringen mee.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.030 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pizza met saucijs

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Piz­za met sau­cijs

1
1

Verwarm de oven voor op 240 ºC.

2
2
  • 2 rode uien
  • 2 el olijfolie

Snijd ui in ringen. Verhit de olie in een koekenpan. Bak de uienringen 2 min.

3
3
  • 200 g extra magere rundersaucijzen

Verwijder het vel van de saucijs en voeg het vlees toe. Bak in 2 min. rul.

4
4
  • 1 Turks brood

Halveer het brood in de lengte en leg de helften elk op een met bakpapier beklede bakplaat met de snijkant naar boven.

5
5
  • 250 g cherrytomaten
  • 250 g mozzarella

Halveer de cherrytomaten en snijd de mozzarella in plakjes.

6
6
  • 400 g pizzassimo (tomatensaus)

Bestrijk het brood met de tomatensaus. Verdeel er het saucijsmengsel, de mozzarella en tomaten over. Bestrooi met peper.

7
7

Bak de pizza’s boven elkaar ca. 8 min. in de oven tot het brood krokant is en de kaas begint te smelten.

8
8
  • 75 g rucola

Verwissel de pizza’s na 4 min. van plaats. Verdeel de rucola erover. Besprenkel de pizza’s eventueel met extra vierge olijfolie.

variatietip:

Liever vegetarisch? Gebruik dan vegetarische braadworst. Snijd de worst in plakjes en bak 2 min. met de uienringen mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.