Ita­li­aans ge­hakt­brood (pol­pet­to­ne)

Dit gehaktbrood zit vol smaak: kruidig gehakt, ui, knoflook, gegrilde paprika, mozzarella en spek.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 760 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 30 min. oventijd
(561)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dit gehaktbrood zit vol smaak: kruidig gehakt, ui, knoflook, gegrilde paprika, mozzarella en spek. 6 personen
3 561

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de korstjes van het brood. Laat de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd ze in repen. Snijd de mozzarella in plakken en de peterselie fijn.
  2. Meng het gehakt in een kom met de ui en knoflook. Doe de melk in een diep bord en week het brood 2 min. Knijp het brood uit en meng door het gehakt. Bekleed de bodem en randen van de cakevorm met de pancetta.
  3. Verdeel 1/3 van het gehakt over de bodem van de cakevorm. Verdeel de helft van de paprika, de helft van de mozzarella en de helft van de peterselie erover. Verdeel 1/3 van het gehakt erover en vervolgens de rest van de paprika, peterselie en mozzarella. Verdeel 1/3 van het gehakt erover. Vouw de pancetta eromheen.
  4. Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven, laat 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm. Snijd in plakken en serveer.

combinatietip:

Heb je polpettone over? Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Koud smaakt-ie de volgende dag heerlijk op een knapperig wit broodje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 57 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 2.405 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Italiaans gehaktbrood (polpettone)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aans ge­hakt­brood (pol­pet­to­ne)

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 3 sneetjes witbrood

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de korstjes van het brood.

3
  • 295 g gegrilde paprika's
  • 125 g mozzarella
  • 20 g platte peterselie

Laat de paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd ze in repen. Snijd de mozzarella in plakken en de peterselie fijn.

4
  • 600 g Italiaans gekruid gehakt
  • 100 ml melk

Meng het gehakt in een kom met de ui en knoflook. Doe de melk in een diep bord en week het brood 2 min. Knijp het brood uit en meng door het gehakt.

5
  • 160 g pancetta

Bekleed de bodem en randen van de cakevorm met de pancetta.

6

Verdeel 1/3 van het gehakt over de bodem van de cakevorm. Verdeel de helft van de paprika, de helft van de mozzarella en de helft van de peterselie erover.

7

Verdeel 1/3 van het gehakt erover en vervolgens de rest van de paprika, peterselie en mozzarella. Verdeel 1/3 van het gehakt erover. Vouw de pancetta eromheen.

8

Bak in ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven, laat 5 min. rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm.

9

Snijd in plakken en serveer.

combinatietip:

Heb je polpettone over? Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Koud smaakt-ie de volgende dag heerlijk op een knapperig wit broodje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.