Pap­par­del­le met bloem­kool & ta­leg­gio

De grofgemalen bloemkool geeft de romige pastasaus een lekkere bite.

(128)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De grofgemalen bloemkool geeft de romige pastasaus een lekkere bite. 4 personen
3 128

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur. Snijd de bloemkool in roosjes, doe ze in de keukenmachine en maal grof.
  2. Voeg de bloemkool samen met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur. Roer de crème fraîche en kipreepjes erdoor en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra nootmuskaat.
  3. Snijd de bieslook fijn en de kaas in stukjes. Schep de bieslook door de bloemkool en bestrooi met de taleggio. Serveer met de pasta.

Tip:

Taleggio is een rodekorstkaas uit Lombardije en heeft een zachte, lichtzoete smaak.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 795 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 284 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pappardelle met bloemkool & taleggio

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met bloem­kool & ta­leg­gio

1
1
  • 300 g pappardelle
  • 2 uien
  • 3 el olijfolie

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op middelhoog vuur.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 500 g bloemkool

Snijd de bloemkool in roosjes, doe ze in de keukenmachine en maal grof.

3
3
  • ½ tl gemalen nootmuskaat

Voeg de bloemkool samen met de nootmuskaat, peper en eventueel zout toe aan de ui en bak 3 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 200 ml crème fraîche
  • 250 g gerookte kipreepjes

Roer de crème fraîche en kipreepjes erdoor en verwarm 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout en extra nootmuskaat.

5
5
  • ½ bakje bieslook
  • 180 g taleggio

Snijd de bieslook fijn en de kaas in stukjes. Schep de bieslook door de bloemkool en bestrooi met de kaas. Serveer met de pasta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.