Ma­ca­ro­ni met ham, kaas en cham­pig­nons

Smeuïge macaroni uit de oven met een laagje knapperige kaas.

(283)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Smeuïge macaroni uit de oven met een laagje knapperige kaas. 4 personen
2 283

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook 2 min. in ruim water. Giet af en laat uitlekken. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, champignons en kruiden 4 min. Snijd ondertussen de ham in stukjes.
  2. Meng de ham, ketchup, macaroni en broccoli door de ui en champignons en schep in de ovenschaal. Bestrooi met de kaas en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.124 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Macaroni met ham, kaas en champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni met ham, kaas en cham­pig­nons

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 300 g macaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 500 g broccoli

Snijd ondertussen de broccoli in roosjes en kook 2 min. in ruim water. Giet af en laat uitlekken.

4
4
  • 2 uien
  • 2 el olie
  • 400 g gesneden champignons
  • 2 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 150 g achterham

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, champignons en kruiden 4 min. Snijd ondertussen de ham in stukjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 12 el ketchup

Meng de ham, ketchup, macaroni en broccoli door de ui en champignons en schep in de ovenschaal.

6
6
  • 200 g geraspte kaas

Bestrooi met de kaas en bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.