Can­nel­lo­ni met win­ter­groen­ten

Winterse ovenpasta met veel seizoensgroenten. Omdat je verse pasta gebruikt, hoeft het gerecht maar kort in de oven.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 20 min. oventijd
(229)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Winterse ovenpasta met veel seizoensgroenten. Omdat je verse pasta gebruikt, hoeft het gerecht maar kort in de oven. 4 personen
3 229

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok
  • ovenschaal (24 x 35 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Schil de knolselderij. Snijd de knolselderij en peen in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui en de rest van de groenten op middelhoog vuur 8 min.
  2. Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snijd met de oregano- en salieblaadjes en de rozemarijnnaaldjes fijn en bak de kruiden mee. Zet het vuur uit en rasp de kaas boven de groenten. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Kook de lasagnebladen 4 min. en giet af.
  3. Neem een lasagneblad en schep over de breedte een lepel groente. Rol op en leg in de ingevette ovenschaal. Maak zo alle rolletjes. Verdeel de rest van de vulling over de rolletjes. Schenk de tomatensaus erover. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de saus. Bak ca. 20 min. in de oven tot de mozzarella goudbruin kleurt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.479 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Cannelloni met wintergroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Can­nel­lo­ni met win­ter­groen­ten

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
  • 300 g knolselderij
  • 250 g winterpeen

Schil de knolselderij. Snijd de knolselderij en peen in blokjes van een ½ x ½ cm (brunoise).

3
  • 1 ui
  • 3 stengels bleekselderij

Snipper de ui en snijd de bleekselderij in boogjes.

4
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak de ui en de rest van de groenten op middelhoog vuur 8 min.

5
  • 20 g Italiaanse kruiden

Ris ondertussen de blaadjes van de takjes tijm. Snijd met de oregano- en salieblaadjes en de rozemarijnnaaldjes fijn en bak de kruiden mee.

6
  • 50 g Parmezaanse kaas

Zet het vuur uit en rasp de kaas boven de groenten. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
  • 250 g verse lasagnebladen

Breng ondertussen een grote pan water aan de kook. Kook de lasagnebladen 4 min. en giet af.

8

Neem een lasagneblad en schep over de breedte een lepel groente. Rol op en leg in de ingevette ovenschaal. Maak zo alle rolletjes.

9
  • 690 g pastasaus tradizionale
  • 1 bol mozzarella

Verdeel de rest van de vulling over de rolletjes. Schenk de tomatensaus erover. Snijd de mozzarella in plakken en verdeel over de saus.

Tip: Bestrooi eventueel met peper.

10

Bak ca. 20 min. in de oven tot de mozzarella goudbruin kleurt. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.