Pen­ne met to­maat­jes & gar­na­len

Snel gerecht met volkorenpasta, anijsachtige venkel en zilte garnalen.

(171)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Snel gerecht met volkorenpasta, anijsachtige venkel en zilte garnalen. 4 personen
2 171

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de venkel in dunne plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tomatensaus en visbouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op hoog vuur koken. Roer regelmatig.
  2. Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de blaadjes van de peterselie fijn.
  3. Giet de pasta af, schep samen met de tomaat, peterselie en garnalen door de saus en serveer.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee, dan kun je voor een fris accent de bouillon vervangen door 150 ml droge witte wijn.

video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.276 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Penne met tomaatjes & garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pen­ne met to­maat­jes & gar­na­len

1
1
  • 300 g volkoren penne

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 1 venkelknol
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de venkel in dunne plakken. Verhit de olie in een hapjespan en bak de venkel 3 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 350 g tomato frito
  • 150 ml hete visbouillon

Voeg de tomatensaus en visbouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 min. op hoog vuur koken. Roer regelmatig.

4
4
  • 250 g romaatjes
  • 30 g peterselie

Snijd ondertussen de romaatjes in partjes en de blaadjes van de peterselie fijn.

5
5
  • 250 g ijsgarnalen

Giet de pasta af, schep samen met de tomaat, peterselie en garnalen door de saus en serveer.

variatietip:

Eten er geen kinderen mee, dan kun je voor een fris accent de bouillon vervangen door 150 ml droge witte wijn.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.