Schelp­jes met an­sjo­vis & ro­zij­nen

Deze supersnelle pasta heeft het allemaal: zachte broccoli, zoute ansjovis, zoete rozijnen.

(44)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Deze supersnelle pasta heeft het allemaal: zachte broccoli, zoute ansjovis, zoete rozijnen. 4 personen
3 44

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook ondertussen de broccoli 3 min. in water met zout. Giet af en laat uitlekken.
  2. Snipper ondertussen de ui.
  3. Verhit de olie uit het blikje ansjovis in een hapjespan en fruit de ui en rode peper 5 min. op laag vuur. Snijd de ansjovis in stukjes. Doe de broccoli, ansjovis, pijnboompitten en rozijnen bij het mengsel in de hapjespan en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met peper.
  4. Giet de pasta af, vang 1 kopje kookvocht op. Snijd de peterselie fijn. Schep de pasta samen met de peterselie door de broccoli. Rooster het witbrood. Voeg zo veel kookvocht toe dat je een smeuïg geheel hebt. Verkruimel het brood erover en serveer.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 858 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Schelpjes met ansjovis & rozijnen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schelp­jes met an­sjo­vis & ro­zij­nen

1
1
  • 300 g schelpjespasta

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 600 g broccoli

Snijd broccoli in kleine roosjes. Kook ondertussen de broccoli 3 min. in water met zout. Giet af en laat uitlekken.

3
3
  • 50 g ansjovisfilets in olijfolie
  • 1 ui
  • ½ el kruidengemak rode peper

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie uit het blikje ansjovis in een hapjespan en fruit de ui en rode peper 5 min. op laag vuur. Snijd de ansjovis in stukjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 65 g pijnboompitten
  • 50 g blanke rozijnen

Doe de broccoli, ansjovis, pijnboompitten en rozijnen bij het mengsel in de hapjespan en bak 5 min. op middelhoog vuur mee. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 20 g platte peterselie

Giet de pasta af, vang wat kookvocht op. Snijd de peterselie fijn. Schep de pasta samen met de peterselie door de broccoli.

6
6
  • 2 sneetjes witbrood

Rooster het witbrood. Voeg zo veel kookvocht toe dat je een smeuïg geheel hebt. Verkruimel het brood erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.