Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met mort­adel­la

Een kleurrijk feestje op je bord. Extra smakelijk door de mortadella en de Taggia-olijven.

(92)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een kleurrijk feestje op je bord. Extra smakelijk door de mortadella en de Taggia-olijven. 4 personen
3 92

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Los de bouillontabletten op in het water. Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 1 min. Schep de risottorijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn. Voeg de helft van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon in 5 min. al roerend opnemen.
  2. Voeg de rest van de bouillon en bietjes toe. Kook de rijst in 10 min. zachtjes beetgaar. Roer regelmatig. Snijd de mortadella in reepjes en rasp de kaas. Meng de crème fraîche, olijven, mortadella en de helft van de kaas door de risotto. Breng op smaak met peper.
  3. Schep de risotto op borden en bestrooi met de rest van de kaas.

variatietip:

Breng voor een pittige risotto de rijst op smaak met chilipeper uit de molen.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 1.845 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Romige bietenrisotto met mortadella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­mi­ge bie­ten­ri­sot­to met mort­adel­la

1
1
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 liter kokend water

Los de bouillontabletten op in het water.

2
2
  • 3 sjalotten
  • 2 el olijfolie
  • 300 g risottorijst

Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalot 1 min. Schep de risottorijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.

3
3

Voeg de helft van de bouillon toe en laat de rijst de bouillon in 5 min. al roerend opnemen.

4
4
  • 400 g geraspte bietjes

Voeg de rest van de bouillon en bietjes toe. Kook de rijst in 10 min. zachtjes beetgaar. Roer regelmatig.

5
5
  • 100 g mortadella (vleeswaren)
  • 50 g Grana Padano
  • 125 g crème fraîche
  • 180 g Taggia-olijven

Snijd de mortadella in reepjes en rasp de kaas. Meng de crème fraîche, olijven, mortadella en de helft van de kaas door de risotto.

6
6

Breng op smaak met peper. Schep de risotto op borden en bestrooi met de rest van de kaas.

variatietip:

Breng voor een pittige risotto de rijst op smaak met chilipeper uit de molen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.