Ita­li­aan­se to­ma­ten­soep

Succesnummer voor drukke avonden en heerlijk romig: met mascarpone en pesto.

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Succesnummer voor drukke avonden en heerlijk romig: met mascarpone en pesto. 4 personen
2 118

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een (soep)pan. Bak de wokgroenten 3 min. Voeg het pakje soep en 1½ liter koud water toe. Breng al roerend tegen de kook.
  2. Voeg de cannellinibonen toe en kook de soep 8 min. zachtjes met de deksel schuin op de pan. Roer ondertussen de pesto door de mascarpone.
  3. Breng de soep op smaak met peper en schep in kommen. Schep er wat pestocrème in en bestrooi met de kaas. Serveer met de in sneetjes gesneden ciabatta.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 640 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 2.270 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Italiaanse tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se to­ma­ten­soep

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 600 g Italiaanse wokgroente

Verhit de olie in een (soep)pan. Bak de wokgroenten 3 min.

2
2
  • 1 pakje tomatencrèmesoep
  • 1½ liter kraanwater

Voeg het pakje soep en het koude water toe. Breng al roerend tegen de kook.

3
3
  • 400 g cannellinibonen
  • 1 el arrabbiata pesto
  • 125 g mascarpone

Voeg de cannellinibonen toe en kook de soep 8 min. zachtjes met de deksel schuin op de pan. Roer ondertussen de pesto door de mascarpone.

4
4
  • 20 g Grana Padano pittig kaasschaafsel
  • 1 ciabatta

Breng de soep op smaak met peper en schep in kommen. Schep er wat pestocrème in en bestrooi met de kaas. Serveer met de in sneetjes gesneden ciabatta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.