Pit­ti­ge gnoc­chi-lin­zen­scho­tel met worst

Door de worstjes te stoven in de saus blijven ze lekker mals.

(223)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Door de worstjes te stoven in de saus blijven ze lekker mals. 4 personen
4 223

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een braadpan. Bak de worstjes in 3 min. rondom bruin aan. Snipper de ui en snijd alleen de blaadjes van de salie fijn. Schuif de worstjes aan de kant en fruit in de pan de salie met de ui 1 min. Voeg de tomatenblokjes en tabasco toe.
  2. Stoof de worstjes in 10 min. gaar. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep na 5 min. de uitgelekte linzen door de tomatensaus en warm mee.
  3. Giet de gnocchi af en schep door de linzen met worstjes. Voeg eventueel zout en extra tabasco toe.

combinatietip:

Lekker met een frisse groene salade erbij.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 900 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pittige gnocchi-linzenschotel met worst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pit­ti­ge gnoc­chi-lin­zen­scho­tel met worst

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 270 g Toscaanse worstjes

Verhit de olie in een braadpan. Bak de worstjes in 3 min. rondom bruin aan.

2
2
  • 1 ui
  • 2 takjes salie
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tl tabasco

Snipper de ui en snijd alleen de blaadjes van de salie fijn. Schuif de worstjes aan de kant en fruit in de pan de salie met de ui 1 min. Voeg de tomatenblokjes en tabasco toe.

3
3
  • 500 g gnocchi

Stoof de worstjes in 10 min. gaar. Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 400 g linzen

Schep na 5 min. de uitgelekte linzen door de tomatensaus en warm mee.

5
5

Giet de gnocchi af en schep door de linzen met de worstjes. Voeg eventueel zout en extra tabasco toe.

combinatietip:

Lekker met een frisse groene salade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.