La­sag­ne met pom­poen en ap­pel

Hoofdgerecht met verrassende ingrediënten. De pompoen rooster je eerst in de oven.

(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Hoofdgerecht met verrassende ingrediënten. De pompoen rooster je eerst in de oven. 4 personen
3 114

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • ovenschaal (18 x 28 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de flespompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, laat de schil zitten. Snijd de pompoen in parten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olie en het zeezout erover en rooster ca. 35 min. in de oven.
  2. Neem de pompoen uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Zet ondertussen de oven op 180 °C. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes. Hak de amandelen grof. Doe de pompoenparten in de keukenmachine, voeg de kaneel en crème fraîche toe en maal tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Schenk 50 ml water in de ovenschaal. Rasp de kaas. Bedek de ovenschaal achtereenvolgens met 3 lasagnebladen, ⅓ van de pompoenpuree, ⅓ van de appel, ⅓ van de amandelen en ⅓ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 770 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 4.222 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met pompoen en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met pom­poen en ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 flespompoen

Halveer de flespompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, laat de schil zitten.

3
3
  • 4 el olijfolie
  • 2 tl zeezout

Snijd de pompoen in parten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olie en het zeezout erover en rooster ca. 35 min. in de oven.

4
4

Neem de pompoen uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Zet ondertussen de oven op 180 °C.

5
5
  • 2 friszoete en aromatische appels
  • 60 g oven roasted amandelen

Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes. Hak de amandelen grof.

6
6
  • ½ tl kaneel
  • 125 g crème fraîche

Doe de pompoenparten in de keukenmachine, voeg de kaneel en crème fraîche toe en maal tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7

Schenk 50 ml water in de ovenschaal.

8
8
  • 9 verse lasagnebladen
  • 75 g Parmezaanse kaas

Rasp de kaas. Bedek de ovenschaal achtereenvolgens met 3 lasagnebladen, ⅓ van de pompoenpuree, ⅓ van de appel, ⅓ van de amandelen en ⅓ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen.

9
9

Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.