Rijk­ge­vul­de groen­te­soep

Een bijzonder lekkere variant op traditionele groentesoep: met tuinboontjes, boerenkool en cannellibonen.

(64)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een bijzonder lekkere variant op traditionele groentesoep: met tuinboontjes, boerenkool en cannellibonen. 4 personen
2 64

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn. Voeg met de knoflook toe aan de ui en fruit 5 min. op laag vuur.
  2. Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Voeg de aardappelen met de tuinboontjes, boerenkool, cannellinibonen, bouillon en het water toe aan het ui-knoflookmengsel.
  3. Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de blaadjes van het basilicum, strooi erover en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 1.765 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Rijkgevulde groentesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de groen­te­soep

1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 400 g cannellinibonen

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Laat de cannellinibonen uitlekken in een vergiet.

2
  • 2 el olijfolie
  • 1 takje rozemarijn

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 3 min. Snijd de rozemarijnnaaldjes fijn. Voeg met de knoflook toe aan de ui en fruit 5 min. op laag vuur.

3
  • 2 vastkokende aardappelen

Schil ondertussen de aardappelen en snijd in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise).

4
  • 300 g fijne tuinboontjes
  • 150 g gesneden boerenkool
  • 1½ liter groentebouillon
  • 1½ liter kraanwater

Voeg de aardappelen met de tuinboontjes, boerenkool, cannellinibonen, bouillon en het water toe aan het ui-knoflookmengsel.

5
  • 15 g basilicum

Breng aan de kook en laat op laag vuur 20 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Scheur de blaadjes van het basilicum, strooi erover en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.