Kip in to­ma­ten­saus

De venkel geeft de kip een heerlijke zoet-kruidige smaak.

(159)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De venkel geeft de kip een heerlijke zoet-kruidige smaak. 4 personen
3 159

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de venkelknol schoon en snijd in reepjes. Snijd de tastytomtomaten grof en de zongedroogde tomaten fijn. Snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de venkelreepjes 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de peper en de knoflook toe en fruit op laag vuur 2 min. mee. Voeg de verse en zongedroogde tomaten toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.
  3. Meng in een diep bord de bloem met het zout, de peper en oregano en haal de kipfilet erdoor. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur snel aan beide kanten. Leg de kip in de tomatensaus en laat 5 min. op laag vuur garen. Laat de mozzarella uitlekken. Voeg met de olijven toe en schep om.

combinatietip:

Lekker met aardappelen uit de oven.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.067 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kip in tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip in to­ma­ten­saus

1
1
  • 1 venkelknol
  • 200 g tastytomtomaten
  • 100 zongedroogde tomaten op olie
  • 2 tenen knoflook

Maak de venkelknol schoon en snijd in reepjes. Snijd de tastytomtomaten grof en de zongedroogde tomaten fijn. Snijd de knoflook fijn.

2
2
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Bak de venkelreepjes 3 min. op middelhoog vuur.

4
4

Voeg de peper en knoflook toe en fruit op laag vuur 2 min. mee.

5
5

Voeg de verse en zongedroogde tomaten toe, breng aan de kook en zet het vuur laag.

6
6
  • 1 el bloem
  • 1½ tl zout
  • 1½ tl peper
  • 1 el gedroogde oregano
  • 380 g kipfiletplakjes à la minute

Meng in een diep bord de bloem met het zout, de peper en oregano en haal de kipfilet erdoor.

7
7
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip op hoog vuur snel aan beide kanten bruin.

8
8
  • 150 g minimozzarella
  • 90 g Taggia olijven

Leg de kip in de tomatensaus en laat 5 min. op laag vuur garen. Laat de mozzarella uitlekken. Voeg met de olijven toe en schep om.

combinatietip:

Lekker met aardappelen uit de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.