Ki­prol­le­tjes

Dat Italianen altijd iets bijzonders weten te maken van simpele gerechten, bewijzen deze involtini di pollo.

(99)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Dat Italianen altijd iets bijzonders weten te maken van simpele gerechten, bewijzen deze involtini di pollo. 4 personen
3 99

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • 4 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rooster de pijnboompitten zonder boter of olie in de pan. Verwijder de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees fijn. Snipper de rode ui. Verhit de olie in een wok en fruit op laag vuur de ui en rode peper 3 min.Voeg de boerenkool toe en roerbak 3 min. Schep het boerenkoolmengsel in een kom.
  2. Leg ondertussen de kipschnitzels tussen 2 vellen vershoudfolie en sla plat met een koekenpan. Verdeel het spek erover.
  3. Rooster het brood heel licht en snijd de korst ervan af. Haal de blaadjes van 2 takjes tijm, 2 takjes oregano en 1 takje rozemarijn. Doe het brood, de kruiden, peper en het zout in de keukenmachine en maal tot paneermeel. Doe in een diep bord.
  4. Pureer de boerenkool in de keukenmachine en voeg peper en eventueel zout toe. Roer de pijnboompitten erdoor en verdeel het mengsel over de kip. Rol de kip op en zet vast met een cocktailprikker.
  5. Klop het ei los en doe het ei in een diep bord. Haal de kiprolletjes eerst door het ei en dan door het paneermeel. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kiprolletjes in 12 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een salade.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 2.658 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kiprolletjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ki­prol­le­tjes

1
1
  • 50 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten zonder boter of olie in de pan.

2
2
  • 1 rode peper

Verwijder de steelaanzet van de peper. Rol de peper tussen je handen, zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd het vruchtvlees fijn.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 1 rode ui

Snipper de rode ui. Verhit de olie in een wok en fruit op laag vuur de ui en rode peper 3 min.

4
4
  • 150 g gesneden boerenkool

Voeg de boerenkool toe en roerbak 3 min. Schep het boerenkoolmengsel in een kom.

5
5
  • 370 g minikipfiletschnitzels
  • 100 g ontbijtspek

Leg ondertussen de kipschnitzels tussen 2 vellen vershoudfolie en sla plat met een koekenpan. Verdeel het spek erover.

6
6
  • 3 sneetjes casinobrood
  • 20 g Italiaanse kruidenmix

Rooster het brood heel licht en snijd de korst eraf. Haal de blaadjes van 2 takjes tijm, 2 takjes oregano en 1 takje rozemarijn.

7
7
  • 1 tl peper
  • 1 tl zeezout

Doe het brood, de kruiden, peper en het zout in de keukenmachine en maal tot paneermeel. Doe in een diep bord.

8
8

Pureer de boerenkool in de keukenmachine en voeg peper en eventueel zout toe.

9
9

Roer de pijnboompitten erdoor en verdeel het mengsel over de kip. Rol de kip op en zet vast met een cocktailprikker.

10
10
  • 1 ei

Klop het ei los en doe in een diep bord. Haal de kiprolletjes eerst door het ei en dan door het paneermeel.

11
11
  • 25 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de kiprolletjes in 12 min. goudbruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met een salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.