Boer­se to­ma­ten­sa­la­de met olij­ven

Zoetzure mediterrane salade met ui, tomaat, olijven en oregano.

(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Zoetzure mediterrane salade met ui, tomaat, olijven en oregano. 4 personen
3 54

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe in een bakje en voeg de azijn en suiker toe. Breng eventueel op smaak met zout. Laat 30 min. afgedekt staan.
  2. Halveer de tomaten en voeg toe aan het uienmengsel.
  3. Haal de blaadjes van de takjes oregano en voeg samen met de olijven toe aan uienmengsel. Schep om, besprenkel met de olie en serveer.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 264 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Boerse tomatensalade met olijven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boer­se to­ma­ten­sa­la­de met olij­ven

1
1
  • 2 kleine rode uien
  • 100 ml rodewijnazijn
  • 2 tl suiker

Snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe in een bakje en voeg de azijn en suiker toe. Breng eventueel op smaak met zout. Laat 30 min. afgedekt staan.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 500 g romaatjes

Halveer de tomaten en voeg toe aan het uienmengsel.

3
3
  • 3 takjes verse oregano
  • 130 g kalamata olijven
  • 4 el extra vierge olijfolie

Haal de blaadjes van de takjes oregano en voeg samen met de olijven toe aan het uienmengsel. Schep om, besprenkel met de olie en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.