Bruschet­te met 3 top­pings

Drie toppings op knapperig brood: bonenpuree, parmaham met aspergetips en mediterrane paté.

(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Drie toppings op knapperig brood: bonenpuree, parmaham met aspergetips en mediterrane paté. 4 personen
2 82

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer of keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de knoflook fijn en snijd het brood in sneetjes van 1 cm. Meng de helft van de knoflook met 2 el olie. Bestrijk hiermee het brood aan beide kanten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 7 min. in de oven. Keer halverwege.
  2. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Pureer voor de bruschette met bonenpuree de bonen met 2 el olie in de keukenmachine of met de staafmixer. Voeg het karwijzaad toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Beleg ? van de bruschette ermee. Bestrooi met de blaadjes van de tijm.
  3. Verhit voor de bruschette met parmaham en aspergetips de grillpan op hoog vuur. Gril de aspergetips in 5 min. goudbruin en gaar. Besprenkel met de rest van de olie. Beleg ? van de bruschette met de parmaham en aspergetips.
  4. Meng voor de bruschette met mediterrane paté de tapenade met paté. Beleg de rest van de bruschette ermee en garneer met blaadjes van de peterselie.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.130 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Bruschette met 3 toppings

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bruschet­te met 3 top­pings

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ciabatta
  • 2 el olijfolie basilicum

Snijd de knoflook fijn en snijd het brood in sneetjes van 1 cm. Meng de knoflook met de olie. Bestrijk hiermee het brood aan beide kanten.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3

Leg de sneetjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 7 min. in de oven. Keer halverwege.

4
4
  • 330 g witte bonen
  • 2 el olijfolie basilicum

Spoel de bonen af en laat uitlekken. Pureer voor de bruschette met bonenpuree de bonen met de olie in de keukenmachine of met de staafmixer.

5
5
  • 1 tl karwijzaad
  • 2 takjes verse tijm

Voeg het karwijzaad toe en breng op smaak met peper en eventueel zout. Beleg ⅓ van de bruschette ermee. Bestrooi met de blaadjes tijm.

6
6

Verhit voor de bruschette met parmaham en aspergetips de grillpan op hoog vuur.

7
7
  • 100 g aspergetips
  • 1 el olijfolie basilicum
  • 75 g parmaham

Gril de aspergetips in 5 min. goudbruin en gaar. Besprenkel met de olie. Beleg ⅓ van de bruschette met de parmaham en aspergetips.

8
8
  • 1 el mediterrane tapenade
  • 100 g crèmepaté
  • 3 takjes platte peterselie

Meng voor de bruschette met mediterrane paté de tapenade met paté. Beleg de rest van de bruschette ermee en garneer met de blaadjes peterselie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.