Cour­get­te­koek­jes

Deze hartige koekjes zijn heerlijk als lunchgerecht, als bijgerecht of als antipasti.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Deze hartige koekjes zijn heerlijk als lunchgerecht, als bijgerecht of als antipasti. 4 personen
2 110

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan. Klop het ei los. Rasp de kaas en snijd peterselie fijn. Meng de courgette met het citroenrasp, ei, de bloem, kaas, peterselie, peper en eventueel zout.
  2. Verhit per grote koekenpan 2 el olie en schep met twee lepels 12 bergjes van het courgettebeslag. Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in 6 min. per kant bruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met gebakken vis of als vegetarisch hoofd- of lunchgerecht met wat gemengde sla erbij, of als onderdeel van een bordje antipasti.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 254 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Courgettekoekjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cour­get­te­koek­jes

1
1
  • 800 g courgettes
  • 1 citroen

Rasp de courgette grof. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil ervan.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 1 ei
  • 100 g Pecorino Romano
  • 20 g platte peterselie
  • 50 g bloem
  • 1 tl peper

Klop het ei los. Rasp de kaas en snijd de peterselie fijn. Meng de courgette met het citroenrasp, ei, de bloem, kaas, peterselie, peper en eventueel zout.

3
3
  • 4 el olijfolie

Verhit per grote koekenpan 2 el olie en schep met twee lepels 12 bergjes van het courgettebeslag.

4
4

Druk ze een beetje plat met een spatel. Bak de courgettekoekjes in 6 min. per kant bruin en gaar.

combinatietip:

Lekker met gebakken vis of als vegetarisch hoofd- of lunchgerecht met wat gemengde sla erbij, of als onderdeel van een bordje antipasti.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.