Zuur­kool­scho­tel met kip

Ideaal wintergerecht met als verrassing: mandarijnpartjes.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 760 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(82)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Ideaal wintergerecht met als verrassing: mandarijnpartjes. 4 personen
3 82

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Meng de slagroom met de eieren en de kaas. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. bruin en rul. Meng de uitgelekte zuurkool, mandarijn, kerriepoeder en peper erdoor.
  2. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ingevette ovenschaal. Verdeel de helft van het room-ei-kaasmengsel erover. Schep de zuurkool erop en bedek met de rest van de aardappelschijfjes. Schenk de rest van het roommengsel erover. Bak de zuurkoolschotel in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de zuurkoolschotel 1 dag van tevoren bereiden. Laat geheel afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de schotel afgedekt met aluminiumfolie ca. 30 min. in de oven op 150 ºC.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 24 g
  • natrium 1.835 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2014 week 04

Zuurkoolschotel met kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­scho­tel met kip

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 200 ml houdbare slagroom
  • 2 eieren
  • 175 g geraspte oude kaas

Meng de slagroom met de eieren en de kaas.

3
3
  • 2 uien
  • 2 el olie
  • 300 g kip-kalkoengehakt

Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. bruin en rul.

4
4
  • 500 g zuurkool naturel
  • 312 g mandarijnpartjes op lichte siroop
  • 2 tl kerriepoeder

Meng de uitgelekte zuurkool, mandarijn, kerriepoeder en peper erdoor.

5
5
  • 800 g aardappelschijfjes

Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over de bodem van de ingevette ovenschaal.

6
6

Verdeel de helft van het room-ei-kaasmengsel erover. Schep de zuurkool erop en bedek met de rest van de aardappelschijfjes.

7
7

Schenk de rest van het roommengsel erover. Bak de zuurkoolschotel in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de zuurkoolschotel 1 dag van tevoren bereiden. Laat geheel afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de schotel afgedekt met aluminiumfolie ca. 30 min. in de oven op 150 ºC.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.