Spi­na­zie­stamp­pot met gei­ten­kaas

Zo bijzonder proef je 'm zelden: met gedroogde tomaten en geitenkaas.

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zo bijzonder proef je 'm zelden: met gedroogde tomaten en geitenkaas. 2 personen
3 155

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de spinazie in porties toe en laat elke portie al omscheppend slinken. Giet overtollig vocht af. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter. Bak de geitenkaas in 4 min. aan beide kanten bruin en krokant.
  2. Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een grove puree. Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en hak de walnoten grof. Schep er de spinazie, tomaat, walnoten, tijm en peper door. Schep de spinaziestamppot op de borden. Leg de geitenkaas erop.

variatietip:

Meng voor een pittige stamppot de gesnipperde ui rauw door de aardappelpuree.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 790 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 47 g
    waarvan verzadigd 20 g
  • natrium 565 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2014 week 04

Spinaziestamppot met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­stamp­pot met gei­ten­kaas

1
1
  • 450 g ongewassen spinazie
  • 500 g kruimige aardappelen

Was de spinazie en laat deze goed uitlekken. Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar.

2
2
  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min.

3
3

Voeg de spinazie in porties toe en laat elke portie al omscheppend slinken. Giet overtollig vocht af.

4
4
  • 160 g geitenkaas met spek

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter. Bak de geitenkaas in 4 min. aan beide kanten bruin en krokant.

5
5

Giet de aardappelen af, maar vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met voldoende kookvocht tot een grove puree.

6
6
  • 6 zongedroogde tomaten in olie
  • 30 g walnoten
  • 1 tl tijm

Snijd de zongedroogde tomaten in stukjes en hak de walnoten grof. Schep er de spinazie, tomaat, walnoten, tijm en peper door.

7
7

Schep de spinaziestamppot op de borden. Leg de geitenkaas erop.

variatietip:

Meng voor een pittige stamppot de gesnipperde ui rauw door de aardappelpuree.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.