Ro­de­kool­stamp met spek­jes­jus en ap­pel

De perfecte smaakcombinatie: zoete rodekool, zure appel en zoute spekjes.

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De perfecte smaakcombinatie: zoete rodekool, zure appel en zoute spekjes. 4 personen
3 43

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Verhit ondertussen een kwart van de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak ze in 10 min. goudbruin en gaar.
  2. Verwarm ondertussen de rodekool volgens de aanwijzingen op de pot. Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking met water en de helft van de boter. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel. Snijd de appels in partjes. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de appelpartjes in 2 min. per kant bruin.
  3. Giet de aardappelen af. Voeg de melk toe en stamp op laag vuur tot een smeuïge puree. Schep de rodekool erdoor en breng op smaak met peper. Serveer met de karbonade en appel. Schep de jus over het vlees.

combinatietip:

Lekker met appelcompote.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 825 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 82 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2014 week 02

Rodekoolstamp met spekjesjus en appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­de­kool­stamp met spek­jes­jus en ap­pel

1
1
  • 900 g kruimige aardappelen

Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar.

2
2
  • 25 g boter
  • 4 ribkarbonades

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak ze in 10 min. goudbruin en gaar.

3
3
  • 660 g rodekool met appel

Verwarm ondertussen de rodekool volgens de aanwijzingen op de pot.

4
4
  • 1 zakje jus voor stamppot
  • 50 g boter
  • 250 ml kraanwater

Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking met boter en water.

5
5

Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel.

6
6
  • 2 appels
  • 25 g boter

Snijd de appels in partjes. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de appelpartjes in 2 min. per kant bruin.

7
7
  • 50 ml halfvolle melk

Giet de aardappelen af. Voeg de melk toe en stamp op laag vuur tot een smeuïge puree. Schep de rodekool erdoor en breng op smaak met peper.

8
8

Serveer met de karbonade en appel. Schep de jus over het vlees.

combinatietip:

Lekker met appelcompote.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.