Ga­do­ga­do met rijst

Hét gerecht voor liefhebbers van Aziatische klassiekers.

(179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Hét gerecht voor liefhebbers van Aziatische klassiekers. 2 personen
2 179

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en de erwten in 8 min. beetgaar. Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit de olie in een wok. Bak de ui 1 min. Voeg de roerbakmix toe en bak nog 4 min.
  2. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de erwten door de roerbakmix. Pel en halveer de eieren. Schep de rijst op borden. Verdeel er de groenten en het ei over. Schep de satésaus erover en bestrooi met de seroendeng.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 965 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 105 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 850 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2014 week 02

Gadogado met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ga­do­ga­do met rijst

1
1
  • 150 g snelkookrijst
  • 3 scharreleieren
  • 200 g verse doperwten

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard en de erwten in 8 min. beetgaar.

2
2
  • 250 g Chinese roerbakmix
  • 2 el olie
  • 1 rode ui

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Verhit de olie in een wok en bak de ui 1 min. Voeg de roerbakmix toe en bak nog 4 min.

3
3
  • 250 g kant-en-klare satésaus

Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4

Schep de erwten door de roerbakmix. Pel en halveer de eieren.

5
5
  • 3 el seroendeng

Schep de rijst op borden. Verdeel er de groenten en het ei over. Schep de satésaus erover en bestrooi met de seroendeng.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.