Ge­hakt­bur­ri­to met sla

Diner voor twee? Dit milde Mexicaanse gerecht is een smakelijke keuze voor doordeweekse dagen.

  • hoofdgerecht
  • 2 personen
    • 20 min. bereiden
    • 8 min. oventijd
(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Diner voor twee? Dit milde Mexicaanse gerecht is een smakelijke keuze voor doordeweekse dagen. 2 personen
2 114

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de uitgelekte bonen en mais erdoor. Voeg het zakje sausmix uit het pak en water toe, roer goed door. Breng het aan de kook en laat 2-3 min. zachtjes koken.
  2. Meng ondertussen de dipmix uit het pak met de crème fraîche en water, roer glad. Verwarm de tortilla’s uit het pak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk elke tortilla dun met de dipsaus. Schep er het gehaktmengsel op en vouw dicht.
  3. Leg de tortilla’s in de ovenschaal. Bestrooi ze met de kaas. Bak de tortilla’s ca. 8 min. in de oven tot de kaas gesmolten is. Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes. Meng de sla met de dressing en peper. Serveer de burritos met de salade en de rest van de dipsaus.

bewaartip:

Vries de rest van het gehakt op de dag van aankoop in, zo kun je het 3 maanden bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2014 week 01

Gehaktburrito met sla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bur­ri­to met sla

1
1

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g rundergehakt
  • 180 g Hollandse bruine bonen
  • 200 g mais

Verhit de olie in een hapjespan en bak het gehakt in 3 min. rul. Schep de uitgelekte bonen en mais erdoor.

3
3
  • 100 ml kraanwater
  • 1 pak Mexicaanse burritos

Voeg het zakje sausmix uit het pak en water toe, roer goed door. Breng het aan de kook en laat 2-3 min. zachtjes koken.

4
4
  • 125 g crème fraîche
  • 30 ml kraanwater

Meng ondertussen de dipmix uit het pak met de crème fraîche en water, roer glad.

5
5

Verwarm de tortilla’s uit het pak volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrijk elke tortilla dun met de dipsaus.

6
6

Schep er het gehaktmengsel op en vouw dicht.

7
7
  • 100 g geraspte jonge kaas

Leg de tortilla’s in de ovenschaal. Bestrooi ze met de kaas. Bak de tortilla’s ca. 8 min. in de oven tot de kaas gesmolten is.

8
8
  • ½ krop ijsbergsla
  • 3 el sladressing yoghurt

Snijd ondertussen de ijsbergsla in reepjes. Meng de sla met de dressing en peper. Serveer de burritos met de salade en de rest van de dipsaus.

bewaartip:

Vries de rest van het gehakt op de dag van aankoop in, zo kun je het 3 maanden bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.