Mi­hoen met ome­letreep­jes

Lekker, gemakkelijk en vertrouwd (en toch net weer even anders dan anders).

(43)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Lekker, gemakkelijk en vertrouwd (en toch net weer even anders dan anders). 4 personen
3 43

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui, was de prei en snijd deze in ringen.
  2. Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van het eimengsel in 4 min. bruin en gaar. Keer halverwege. Laat de omelet op een bord glijden en bak met de olie de rest van het eimengsel op dezelfde manier een tweede omelet.
  3. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de ui, prei en de Chinese roerbakmix 4 min. Voeg de mix voor roerbakmie en het water toe en bak nog 2 min. Snijd de omeletten in reepjes. Schep de omeletreepjes door de mihoen. Verdeel de mihoen over de kommen. Serveer met de satésaus.

variatietip:

In plaats van de omelet kun je de eieren ook in 7-8 min. hard koken. Houd ze warm in de satésaus.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 1.765 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 51

Mihoen met omeletreepjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­hoen met ome­letreep­jes

1
1
  • 520 ml satésaus
  • 300 g mihoen

Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 prei
  • 1 ui

Snipper ondertussen de ui, was de prei en snijd deze in ringen.

3
3
  • 6 eieren

Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 el olie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de helft van het eimengsel in 4 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

5
5
  • 2 el olie

Laat de omelet op een bord glijden en bak met de olie de rest van het eimengsel op dezelfde manier een tweede omelet.

6
6
  • 2 el olie
  • 600 g Chinese roerbakmix
  • 48 g mix voor roerbakmie
  • 150 ml kraanwater

Verhit de rest van de olie in een wok en bak de ui, prei en de Chinese roerbakmix 4 min. Voeg de mix voor roerbakmie en het water toe en bak nog 2 min.

7
7

Snijd de omeletten in reepjes.

8
8

Schep de omeletreepjes door de mihoen. Verdeel de mihoen over de kommen. Serveer met de satésaus.

variatietip:

In plaats van de omelet kun je de eieren ook in 7-8 min. hard koken. Houd ze warm in de satésaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.