Yvet­te van Bo­ven's crè­me­soep van knol­sel­de­rij

(103)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 103

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes. Plet de knoflook. Fruit in een pan met dikke bodem de ui in de olijfolie. Voeg de knolselderij en knoflook toe, schep af en toe om. Blus af met de witte wijn en giet de bouillon erbij. Laat 25 min. zacht koken, tot de knolselderij gaar is. Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer.
  2. Klop de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Laat hem inkoken tot hij iets dikker wordt. Maak pastinaak schoon en snijd in dunne schijfjes. Scheur de bospaddenstoelen in repen. Verhit ondertussen de boter en de overgebleven olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pastinaakplakjes en de reepjes paddenstoel snel aan beide zijden knapperig.
  3. Maal ruim peper en zout erboven. Schep de soep in kommen, verdeel de gebakken pastinaak en paddenstoel erover. Druppel overal wat notenolie over. Serveer direct met de croutons.

Tip:

Bron: Home Made Winter, Yvette van Boven

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.418 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Yvette van Boven's crèmesoep van knolselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yvet­te van Bo­ven's crè­me­soep van knol­sel­de­rij

1
1
  • 1 ui
  • 500 g knolselderij

Snipper de ui. Maak de knolselderij schoon en snijd in blokjes.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Plet de knoflook. Fruit in een pan met dikke bodem de ui in de olijfolie. Voeg de knolselderij en knoflook toe, schep af en toe om.

3
3
  • 75 ml witte wijn
  • 1 liter kippen- of groentebouillon

Blus af met de witte wijn en giet de bouillon erbij. Laat 25 min. zacht koken, tot de knolselderij gaar is.

4
4

Pureer de soep helemaal glad met de staafmixer.

5
5
  • 200 g crème fraîche

Klop de crème fraîche erdoor en breng de soep op smaak met peper en zout. Laat hem inkoken tot hij iets dikker wordt.

6
6
  • 1 pastinaak
  • 150 g gemengde bospaddenstoelen

Maak de pastinaak schoon en snijd in dunne schijfjes. Scheur de bospaddenstoelen in repen.

7
7
  • 25 g roomboter

Verhit ondertussen de boter en de overgebleven olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pastinaakplakjes en de reepjes paddenstoel snel aan beide zijden knapperig.

8
8

Maal ruim peper en zout erboven. Schep de soep in kommen, verdeel de gebakken pastinaak en paddenstoel erover.

9
9
  • 4 el notenolie
  • 4 porties croutons

Druppel overal wat notenolie over. Serveer direct met de croutons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.