Yvet­te van Bo­ven's ge­gla­ceer­de wor­tel­groen­ten

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
2 31

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de wortelgroenten en snijd ze allemaal tot ongeveer gelijke dikte of grootte, zodat ze gelijk kunnen garen. Verwarm de bouillon en kook de groenten in 15 min. beetgaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan.
  2. Smelt ondertussen de boter met de suiker in een steelpan, giet de balsamicoazijn met de gekneusde teen knoflook erop. Breng aan de kook en laat in ca. 15 min. tot 1/3 inkoken. Verwijder de teen knoflook met een lepel en breng de siroop wat op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm voor het opdienen een pollepel bouillon of gezouten water in een diepe pan. Verwarm de groenten erin en laat het vocht bijna helemaal verdampen. Giet de siroop erop, zodat de groenten in de siroop verder inkoken en alles met een dun laagje siroop is bedekt. Serveer in een mooie witte schaal.

Tip:

Bron: Home Made Winter, Yvette van Boven

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 792 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Yvette van Boven's geglaceerde wortelgroenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Yvet­te van Bo­ven's ge­gla­ceer­de wor­tel­groen­ten

1
1
  • 1 kg wortelgroenten

Schil de wortelgroenten en snijd ze allemaal tot ongeveer gelijke dikte of grootte, zodat ze gelijk kunnen garen.

2
2
  • 500 ml kippen- of groentebouillon

Verwarm de bouillon en kook de groenten in 15 min. beetgaar. Giet ze af en doe ze terug in de pan.

3
3
  • 100 g boter
  • 150 g donkere basterdsuiker
  • 500 ml balsamicoazijn
  • 2 tenen knoflook

Smelt ondertussen de boter met de suiker in een steelpan, giet de balsamicoazijn met de gekneusde teen knoflook erop.

4
4

Breng aan de kook en laat in ca. 15 min. tot 1/3 inkoken. Verwijder de teen knoflook met een lepel en breng de siroop wat op smaak met peper en zout.

5
5

Verwarm voor het opdienen een pollepel bouillon of gezouten water in een diepe pan. Verwarm de groenten erin en laat het vocht bijna helemaal verdampen.

6
6

Giet de siroop erop, zodat de groenten in de siroop verder inkoken en alles met een dun laagje siroop is bedekt. Serveer in een mooie witte schaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.