Win­ter­sa­la­de met zalm en pas­ti­naak

Zo mooi, zou je het wel opeten?

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zo mooi, zou je het wel opeten? 4 personen
3 108

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peen en pastinaak in plakken van 1 cm. Kook in water met zout in 5 min. beetgaar. Doe in een vergiet, spoel koud onder stromend water en houd apart. Scheur de slablaadjes in kleine stukjes. Doe in een vergiet en spoel af. Laat uitlekken.
  2. Snijd de ui in dunne ringen. Hak de walnoten grof. Meng met de ui, walnoten en groenten en verdeel over een schaal. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pitten. Schil de helften en snijd het vruchtvlees in plakken.
  3. Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Sprenkel het sap van 1 limoen over de avocado. Pluk de blaadjes van de munt. Doe de rest van het sap en het rasp met de mayonaise, de olie, de munt, peper en eventueel zout in een bakje. Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de zalm in 4 min. bijna gaar. Keer halverwege. Druppel de dressing over de salade.
video

Avo­ca­do schil­len

Instructievideo - 00:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 935 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 60 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 620 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Wintersalade met zalm en pastinaak

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Win­ter­sa­la­de met zalm en pas­ti­naak

1
1
  • 300 g winterpeen
  • 1 pastinaak
  • 1 kropsla

Snijd de peen en pastinaak in plakken van 1 cm. Kook in water met zout in 5 min. beetgaar. Doe in een vergiet, spoel koud onder stromend water en houd apart. Scheur de slablaadjes in kleine stukjes. Doe in een vergiet en spoel af. Laat uitlekken.

2
2
  • 2 rode uien
  • 60 g walnoten
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de ui in dunne ringen. Hak de walnoten grof. Meng met de ui, walnoten en groenten en verdeel over een schaal. Snijd de avocado's overlangs doormidden. Verwijder de pitten. Schil de helften en snijd het vruchtvlees in plakken.

3
3
  • 3 el mayonaise
  • 2 el limoenen
  • 15 g munt
  • 2 el olijfolie

Rasp de groene schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Sprenkel het sap van 1 limoen over de avocado. Pluk de blaadjes van de munt. Doe de rest van het sap en het rasp met de mayonaise, de olie, de munt, peper en eventueel zout in een bakje.

4
4
  • 300 g zalmfilet
  • 1 boule beurre
  • 1 el olijfolie

Pureer met de staafmixer tot een gladde dressing. Dep de zalm droog met keukenpapier en bestrijk met de rest van de olie. Verhit de grillpan en gril de zalm in 4 min. bijna gaar. Keer halverwege. Druppel de dressing over de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.