Kip­cur­ry met su­gar­snaps

Deze Indiase stoof met tuinerwten, sugarsnaps en koriander is zó klaar: lekker makkelijk!

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Deze Indiase stoof met tuinerwten, sugarsnaps en koriander is zó klaar: lekker makkelijk! 4 personen
3 100

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip in 3 min. rondom bruin. Voeg de currysaus, bevroren tuinerwten en sugarsnaps toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bereid hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de koriander grof en schep door de rijst. Serveer met het kipmengsel.

combinatietip:

Lekker met grofgehakte, gezouten cashewnoten en pappadums of naan (Indiaas brood).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 780 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 122 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 477 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Kipcurry met sugarsnaps

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­cur­ry met su­gar­snaps

1
1
  • 2 el koolzaadolie
  • 300 g kipfiletreepjes naturel

Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de kip in 3 min. rondom bruin.

2
2
  • 420 ml Indiase currysaus
  • 250 g sugarsnaps
  • 225 g tuinerwten

Voeg de currysaus, bevroren tuinerwten en sugarsnaps toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur stoven met de deksel op de pan.

3
3
  • 500 g roerbakrijst
  • 1 el koolzaadolie

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bereid hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 15 g koriander

Snijd de koriander grof en schep door de rijst. Serveer met het kipmengsel.

combinatietip:

Lekker met grofgehakte, gezouten cashewnoten en pappadums of naan (Indiaas brood).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.