Ma­dras­boe­ren­kool met cham­pig­nons

De oer-Hollandse boerenkool gaat op reis naar India.

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De oer-Hollandse boerenkool gaat op reis naar India. 4 personen
3 107

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer grote stukken aardappel en kook deze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 10 min. gaar. Halveer de champignons en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee. Snijd de bosuitjes in schuine ringen van 1 cm. Doe de sojasaus en bosui erbij en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper.
  2. Giet de aardappelen met boerenkool af, vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met boerenkool en voldoende kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge stamppot. Voeg de specerijenmelange en een beetje zout toe.
  3. Verdeel de stamppot over de borden en schep de champignons erop.

variatietip:

Vervang als variatie de bosui eens door 1 bakje grofgesneden koriander (15 g). Schep de koriander vlak voor het serveren door de champignons.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 735 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Madrasboerenkool met champignons

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­dras­boe­ren­kool met cham­pig­nons

1
1
  • 1.2 kg stamppotaardappelen
  • 400 g boerenkool met rode paprika, rode ui en rode peper

Halveer grote stukken aardappel en kook deze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 10 min. gaar.

2
2
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el zonnebloemolie

Halveer de champignons en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. Voeg de knoflook toe en bak 1 min. mee.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 2 bosuitjes
  • 3 el sojasaus

Snijd de bosuitjes in schuine ringen van 1 cm. Doe de sojasaus en bosui erbij en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper.

4
4

Giet de aardappelen met boerenkool af, vang een kopje kookvocht op.

5
5

Stamp de aardappelen met boerenkool en voldoende kookvocht met de pureestamper tot een smeuïge stamppot.

6
6
  • 4 tl curry madras

Voeg de specerijenmelange en een beetje zout toe.

7
7

Verdeel de stamppot over de borden en schep de champignons erop.

variatietip:

Vervang als variatie de bosui eens door 1 bakje grofgesneden koriander (15 g). Schep de koriander vlak voor het serveren door de champignons.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.